Follow us

Μiyake: Τεμπούρα γαρίδας και λαχανικών, σερβιρισμένη με γλυκόξυνη σάλτσα στρειδιών

Prada, Miyake, Yves Saint Laurent, Versace, Louis Vuitton, Missoni: έξι διάσnμοι Οίκοι μόδας μετατρέπονται σε προκλητικά εδέσματα για ένα ονειρεμένο σινιέ ρεβεγιόν.

Μiyake: Τεμπούρα γαρίδας και λαχανικών, σερβιρισμένη με γλυκόξυνη σάλτσα στρειδιών

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

Τεμπούρα

600 γρ. κορνφλάουρ

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.γλ. ζάχαρη

20 γρ. μαγιά μπίρας

Λίγο κρύο νερό

Σάλτσα

400 γρ. mirin sauce

400 γρ. Oyster sauce

40 γρ. ζάχαρη

120 γρ. ξίδι λευκό

100 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε πουρέ

Λίγο ταμπάσκο

Υπόλοιπα υλικά

24 γαρίδες Νο 1

2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μπαστουνάκια

2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

6 πιπεριές (2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες) κομμένες σε μπαστουνάκια

Λίγο ηλιέλαιο

Ντομάτες για τη σάλτσα.

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε μία ώρα, ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις μεταξύ τους.

Ανακατεύουμε τα υλικά για την τεμπούρα και τα βάζουμε στο ψυγείο, επίσης για 1 ώρα.

Βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα τις ντομάτες σε ζεματιστό νερό, και αμέσως μετά σε κρύο.

Τις αποφλοιώνουμε και τις αδειάζουμε όπως τις ντομάτες για γεμιστά.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπαστουνάκια των λαχανικών.

Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο μία μία τις γαρίδες, αφού πριν τις έχουμε βυθίσει στην τεμπούρα.

Το ίδιο κάνουμε και με τα μπαστουνάκια των λαχανικών.

Σερβίρουμε, βάζοντας τη σάλτσα μέσα στις ντομάτες.

Μια αφαιρετική, zεν, λιτότητα μόνο από τη γιαπωνέζικη κουζίνα μπορεί να υλοποιηθεί με απόλυτο τρόπο.

Τα τραγανά γλυπτά ρούχα του Miyake μοιάζουν ντάλε-κουάλε με την κριτσανιστή, όλο πτυχώσεις, επιφάνεια μιας τεμπούρα.

Τα ζουμερά σώματα που δίνουν ψυχή στο αρχιτεκτονικό ρούχο, μεταφράζονται σε χυμώδεις ναρίδες και ολόφρεσκα λαχανικά, που σχηματοποιούν το αέρινο κέλυφος του γιαπωνέζικου κουρκουτιού.

Μια βιτρίνα Miyake μοιάζει με γλυπτή τεμπούρα σερβιρισμένη στο πιάτο.

Επίσης...

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.