Follow us

Τα μάφιν αρέσουν σε όλους

Τα μάφιν αρέσουν σε όλους

Τα μικρά κεκάκια που ονομάζουμε μάφιν αρέσουν σε όλους, ίσως εξαιτίας της χαριτωμένης εμφάνισής τους, που τα κάνει πιο λαχταριστά, σε σχέση με τις κοινές φέτες ενός κέικ. Η ονομασία muffin δεν είναι πρόσφατη. Προέρχεται από ένα είδος ατομικών ψωμιών που περιείχαν μαγιά και ήταν γνωστά στην Αγγλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Άλλωστε, μάφιν φτιάχνουμε τόσο με γλυκές όσο και με αλμυρές γεύσεις (πολύ καλή ιδέα για πάρτι).
Υπάρχουν κάποια μυστικά για να γίνουν αφράτα, το σημαντικότερο από τα οποία αφορά το "δούλεμα" των υλικών. Τα υλικά των μάφιν ανακατεύονται για ελάχιστο χρόνο και πολύ "χονδρικά", έτσι που το μείγμα να μην προκύψει λείο, αλλά απλώς ανακατεμένο. Αν έχουν μείνει γρομπαλάκια αλευριού, ακόμα καλύτερα, ειδικά αν τα μάφιν μας περιέχουν ξερά φρούτα. Το μείγμα μας, λοιπόν, ουσιαστικά "διπλώνεται" με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Υπάρχουν και εκείνοι που αποφεύγουν τις χάρτινες θηκούλες, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζουν τα κεκάκια να ψηθούν όμορφα στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή, όμως, εξασφαλίζουμε ότι δεν θα κολλήσουν ψεκάζοντας με λιπαρή ουσία τα φορμάκια.
Τα μάφιν είναι ιδανικά για παιδιά, ακόμα και σαν "μάθημα ζαχαροπλαστικής", καθώς ετοιμάζονται πανεύκολα και διασκεδαστικά. Εξίσου ιδανικά είναι και για το απογευματινό τσάι, ενώ συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, σαν γεύση και σαν παρουσία. Δοκιμάστε μερικές πανεύκολες συνταγές.

Updated: 29/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 24/11/17

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.