Follow us

Τα καλύτερα κέικ με ελαιόλαδο

Τα καλύτερα κέικ με ελαιόλαδο

Δεν ανήκουν στην ελληνική ζαχαροπλαστική μας παράδοση τα κέικς, αλλά σίγουρα ανήκουν στην καθημερινότητά μας περισσότερα από 80 χρόνια. Πολύ εύκολα και αγαπητά, για όλες τις ώρες τις μέρας, αποκτούν ιδιαίτερο άρωμα και πιο υγιεινό χαρακτήρα, αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο.

Βασικό στοιχείο για την επιτυχία του κέικ με ελαιόλαδο, είναι το είδος του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσουμε. Αποκλείουμε οπωσδήποτε όσα είναι πικάντικα και πικρά με αρώματα χορταριού ή βοτάνων και δεν μας περνάει από το μυαλό να χρησιμοποιήσουμε το πολύτιμο αγουρέλαιο. Θα κυριαρχήσουν απόλυτα σε όλα τα άλλα αρώματα και θα ισοπεδώσουν τη γεύση. Επιλέγουμε ένα ελαιόλαδο με απαλά αρώματα φρούτων, γλυκό και απαλό που θα συνεργαστεί «δημοκρατικά» με τα άλλα υλικά.
Μερικές συνταγές, βάζουν στη θέση του ελαιόλαδου άλλα σπορέλαια. Εμείς το αποφύγαμε. Θεωρούμε το σωστό, απαλό ελαιόλαδο απαράμιλλο. Αν, όμως, δεν μπορείτε να το αποδεχθείτε μόνο στη μαγειρική και σε καμία περίπτωση στα γλυκά, το μόνο που θα μπορούσαμε να προτείνουμε με το χέρι στην καρδιά λαμβάνοντας υπ΄ όψη και τους παράγοντες υγείας, είναι το ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως. Θαυμάσιο υλικό από κάθε άποψη.

Τέλος, αν μπούμε γενικότερα στη λογική των πειραματισμών, ακόμα και το κλασικό λευκό σταρένιο αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα αλεύρια: σταρένιο ολικής αλέσεως, από ντίνκελ, αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι (Triticum Dicoccum) και ακόμα από κινόα ή από αμύγδαλα, και άλλα, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Updated: 30/01/20
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 02/04/15

Επίσης...

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.