Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
3 μήλα τριμμένα
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα ρίχνουμε σε μπολ μαzί με την κανέλα, τη ζάχαρη το βούτυρο σε κομματάκια και το ξύσμα του λεμονιού. Ζυμώνουμε το μείγμα να ενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο. Παίρνουμε 2 φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια –θα έχουμε 16 κομμάτια. Βγάζουμε το μείγμα του μήλου από το ψυγείο και βάζουμε από λίγο στην άκρη κάθε κομματιού από το φύλλο. Ρολάρουμε σαν τσιγάρο, διπλώνουμε την επάνω και την κάτω μεριά για να κλειστεί μέσα η γέμιση και «κολλάμε» με νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, αραδιάζουμε τις φλογέρες και ψήνουμε 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.
Α.Τ.