Follow us

Βασιλόπιτα vegetarian με βούτυρο και ζάχαρη καρύδας

Βασιλόπιτα vegetarian με βούτυρο και ζάχαρη καρύδας

Υλικά

½ φλ. βούτυρο καρύδας
¾ φλ. ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 μεγάλα ή 4 μέτρια αβγά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
½ φλ. γάλα
Για το γλάσο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Φιστίκια τ. Αιγίνης ψίχα αν θέλουμε για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε το βούτυρο καρύδας να λιώσει. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο μπολ δουλεύουμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο καρύδας με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνουμε στο αλεύρι εναλλακτικά το μείγμα των αβγών και το γάλα βρώμης ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι. Σαπουνίζουμε και στεγνώνουμε το γούρικο νόμισμα και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε το χυλό στα ταψάκι και ρίχνουμε το νόμισμα. Ψήνουμε γύρω στα 30 -35 λεπτά ή μέχρι που να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού. Αφήνουμε να μείνει στο ταψάκι για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό του πορτοκαλιού στη μουλινέτα. Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Περιχύνουμε τη βασιλόπιτα με το γλάσο και αν θέλουμε στολίζουμε με τα φιστίκια.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.