Είναι το πιο σπιτικό, το πιο εύκολο και πιο “χορταστικό” γλυκό, που μπορείς να ετοιμάσεις. Αν και δεν έχει βγει από τα σπλάχνα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής παράδοσης, εδώ και πολλά χρόνια έχει πάρει θέση ανάμεσα στις αγαπημένες συνταγές του σπιτιού, είναι ένα από τα πιο ωραία συνοδευτικά του καφέ και μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά σαν σνακ στο γραφείο ή στο σχολείο. Ταιριάζει πολύ με τα καρύδια, τα φουντούκια αλλά και τα αμύγδαλα, αρωματίζεται κατ΄ εξοχήν με την κανέλα, αλλά δεν λέει όχι και στο μοσχοκάρυδο και στο γαρύφαλλο. Η μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού κάνουν επίσης ωραίο παιχνίδι με τα μήλα, ενώ η τόνκα, ένα μπαχαρικό με γλυκιά μυρωδιά που θυμίζει βανίλια δίνει μια ενδιαφέρουσα αρωματική διάσταση. Αν και το βούτυρο είναι το σύνηθες υλικό της, μπορεί θαυμάσια να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο, όχι απαραίτητα κάτι ελαφρύ, και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πηγαίνει μια χαρά.
Updated: 13/10/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/10/18