Υλικά
500 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι (καθαρό βάρος)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
140 ml νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το χτυπάμε μαζί με τα κεράσια στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 45'. Βάζουμε τον πολτό στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες. Αφήνουμε το έτοιμο σορμπέ στην κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.