
Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τρία τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε. Δείτε αναλυτικά τις συνταγές τους παρακάτω.
Τσιζκέικ λεμόνι
Υλικά
Για τη βάση
- 240 γρ. απλά μπισκότα με γεύση λεμόνι ή digestive
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 840 ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλ. χυμός λεμονιού
Για γαρνιτούρα:
- 1 μεγάλο λεμόνι πολύ καλά πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα σαν λεπτά ψιχουλάκια (όχι σκόνη) στη μουλινέτα.
- Τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο σε μπολ τρίβοντας τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να ενωθούν. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και λίγο στο τοίχωμα μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 23 εκ. πιέζοντας με την παλάμη μας ή με το πίσω μέρος ενός ποτηριού ή ενός μπουκαλιού.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το μισό γάλα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρούστα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες και καλύτερα όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν πυκνό σιρόπι.
- Ρίχνουμε μέσα τις φέτες του λεμονιού κομμένες στα δύο, σβήνουμε την εστία και τις γυρίζουμε γρήγορα 2-3 φορές από κάθε πλευρά με πιρούνι.
- Τις βγάζουμε στραγγιστά σε σχάρα.
- Στολίζουμε με τις φέτες λεμονιού το τσιζ κέικ όταν έχει σταθεροποιηθεί η επιφάνεια, αφού ήδη βρίσκεται 3 ώρες στο ψυγείο.
Τσιζκέικ με ανθότυρο, μαστίχα και σιρόπι καραμέλας
Υλικά
Για τη βάση
- 1 φλ. μπισκότα digestive τριμμένα
- ⅓ φλ. φουντούκια
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. ανθότυρο
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ½ φλ. άχνη ζάχαρη
Για γαρνιτούρα: έτοιμο σιρόπι καραμέλας, φρέσκα ή ξερά μπλούμπερις
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο ψυγείο το σιρόπι καραμέλας.
- Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φουντούκια και τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα τρίβουμε στη μουλινέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τρίβουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το αλάτι στη μουλινέτα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να χλιάνει και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα μπισκότα μαζί με τα φουντούκια.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε τον πάτο μια φόρμας με σούστα με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε ίσο πάχος παντού, πιέζοντάς το με την παλάμη μας ή με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού.
- Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο.: χτυπάμε καλά με το μίξερ το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το κυρτό μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
- Ρίχνουμε ένα παχύ στρώμα σιρόπι καραμέλας και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
- Κόβουμε σε τρίγωνα και γαρνίρουμε με φρέσκα ή ξερά μπλούμπερις ή άλλα μικρά κόκκινα φρούτα.
Τσίζκεικ με σταφύλια και αμύγδαλα
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. μπισκότα digestive
Για τη γέμιση
- 1 φλ. σταφύλι σταφίδα
- ½ φλ. μέλι
- 2 κ.σ. μπράντι
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
- 1 δόση βανιλίνη
Για την επικάλυψη
- ½ φλ. ρόγες από σταφίδα
- 2-3 κ.σ. αμύγδαλα λευκασμένα σε φιλέτα
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε τα σταφύλια όλη τη νύχτα με το μέλι και το μπράντι.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα (στο μπλέντερ ή στο γουδί), τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα πατάμε με την παλάμη στη φόρμα, σε ένα στρώμα με πάχος περίπου 1 εκ..
- Βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Ανακατεύουμε μέσα τα μαριναρισμένα σταφύλια.
- Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση.
- Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με τα φρέσκα σταφύλια και τα λευκασμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη ή τη ματζουράνα.