Follow us

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΛΠΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Τα κουλουράκια τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα που πέρασε -όπως πάντα- όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

Κουλουράκια με Πούλπα Πορτοκαλιού

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια, ακέρωτα (αλεσμένα ολόκληρα στο μπλέντερ, πούλπα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 9-10 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

Προαιρετικά:

  • μαύρη ζάχαρη ή σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά, προσθέτουμε την άχνη, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Πλάθουμε κουλουράκια, αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Κρασοκούλουρα Κανέλας με Σουσάμι

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή σαγκριά)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 2 κ.σ. σουσάμι (καβουρδισμένο)
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο, το σουσάμι καθουρδισμένο και το ξύσμα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε στο μείγμα.
  4. Προσοχή μόλις ρίξουμε τη σόδα το υγρό αφρίζει και φουσκώνει.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σταδιακά μείγμα ανακατεύοντας καλά.
  6. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  7. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.

Κουλουράκια με Μέλι και Μήλο

Υλικά

  • 2 τριμμένα μικρά μήλα
  • 1 μικρό πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
  • 1 μανταρίνι το χυμό και το ξύσμα
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/3 από το κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φακελάκι μπεικιν
  • 1 κ.σ. ταχίνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι, το χυμό, το ξύσμα, τα μήλα τριμμένα στο ρεντέ, τα μπαχαρικά και το ταχίνι και βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, σε σιγανή φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το σπορέλαιο.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
  6. Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

* Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκό

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.