
Θα σας βαρύνουν και θα μειώσουν την απόλαυση. Αν το κρασί σάς ενδιαφέρει περισσότερο για να σας δροσίσει και να «καθαρίσει» το στόμα, ένα φρέσκο Αγιωργίτικο είναι ό,τι καλύτερο. Αν, πάλι, θέλετε κάτι που να δένει πιο αρμονικά και να ενισχύει την απόλαυση, προτιμήστε μια κλασική παραδοσιακή Νεμέα με λίγο βαρέλι και μετρημένα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Για τους αμετανόητους λάτρεις του υπάρχει πάντα το Ξινόμαυρο – ξέρετε, αυτό το λίγο ανοιχτόχρωμο, με την αίσθηση της ντομάτας και του φραμπουάζ. Ίσως είναι περισσότερο στυφό από τα προηγούμενα, όμως το κρέας έχει και λιπάκια, που το κάνουν να γλιστράει ευχάριστα στο στόμα.