Follow us

Τέχνη στο στόμα!

Mια σειρά από ενδιαφέρουσες οινικές βραδιές με τίτλο «M art a la bouche» ονομάζονται μ που διοργανώνει το art space «Μ art Manolioudakis» στο Κολωνάκι, ξεκινώντας από αυτή την Τετάρτη.

Τέχνη στο στόμα!

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λύτινας, με πολλαπλή δράση στον χώρο του κρασιού (έμπορος, σομελιέ, δημοσιογράφος) διοργανώνει θεματικά δίωρα γύρω από το κρασί. Πιο αναλυτικά στις 28/3 η συνάντηση έχει θέμα «Πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί, πώς απολαμβάνουμε περισσότερο τα χαρακτηριστικά του», στις 4/4 «οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών, οι πιο γνωστές οινοπαραγωγές περιοχές του κόσμου», στις 11/4 «οι οινοπαραγωγές περιοχές της Ελλάδας και τα κρασιά τους» και στις 25/4 «πώς συντηρούμε, πως ανοίγουμε και πως σερβίρουμε ένα κρασί; βασικές αρχές αρμονίας φαγητού- κρασιού». Οι βραδιές αναμένεται να είναι γεμάτες χρώμα και ζωντάνια καθώς εκτός από το «μάθημα» θα εκτίθενται προς πώληση textile δημιουργίες και patchwork της Ελένης Ψυχούλη (μια καινούργια σειρά που δημιούργησε με την ονομασία ‘idi proikos’), πορσελάνινα σερβίτσια της designer Evthokia και των εικαστικών Σοφίας Γαϊτάνη και Γιώργου Βαβάτση.
Έτσι επειδή ‘τα καθημερινά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση’, όπως λένε και οι ίδιοι. Κόστος συμμετοχής 20€

Κρατήσεις: M ART Space Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου (2ος όροφος), 210 9246699 (εσωτ.211).

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.