Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λύτινας, με πολλαπλή δράση στον χώρο του κρασιού (έμπορος, σομελιέ, δημοσιογράφος) διοργανώνει θεματικά δίωρα γύρω από το κρασί. Πιο αναλυτικά στις 28/3 η συνάντηση έχει θέμα «Πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί, πώς απολαμβάνουμε περισσότερο τα χαρακτηριστικά του», στις 4/4 «οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών, οι πιο γνωστές οινοπαραγωγές περιοχές του κόσμου», στις 11/4 «οι οινοπαραγωγές περιοχές της Ελλάδας και τα κρασιά τους» και στις 25/4 «πώς συντηρούμε, πως ανοίγουμε και πως σερβίρουμε ένα κρασί; βασικές αρχές αρμονίας φαγητού- κρασιού». Οι βραδιές αναμένεται να είναι γεμάτες χρώμα και ζωντάνια καθώς εκτός από το «μάθημα» θα εκτίθενται προς πώληση textile δημιουργίες και patchwork της Ελένης Ψυχούλη (μια καινούργια σειρά που δημιούργησε με την ονομασία ‘idi proikos’), πορσελάνινα σερβίτσια της designer Evthokia και των εικαστικών Σοφίας Γαϊτάνη και Γιώργου Βαβάτση.
Έτσι επειδή ‘τα καθημερινά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση’, όπως λένε και οι ίδιοι. Κόστος συμμετοχής 20€
Κρατήσεις: M ART Space Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου (2ος όροφος), 210 9246699 (εσωτ.211).