Follow us

Σταυρούλα Κουράκου: Εκ βαθέων

Ένα διδακτικό βιβλίο για τους νέους του χώρου, αλλά και για όσους ασχολούνται με το κρασί και το βρίσκουν κάτι παραπάνω από ευφραντικό.

Σταυρούλα Κουράκου: Εκ βαθέων

Τη Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα όσοι δεν ασχολούνται με το κρασί μάλλον δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Ίσως το ίδιο να συμβαίνει και για τους πολύ νέους του χώρου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο πολύτιμο της παρουσίας της και το εύρος της συμβολής της στον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική εξέλιξη του ελληνικού κρασιού. Γι’ αυτούς έστω τους λόγους το πόνημα της «Εκ βαθέων» (Εκδόσεις Φοίνικα) αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να διαβαστεί από όσους ασχολούνται με το κρασί αλλά και από αυτούς, για τους οποίους το κρασί λέει κάτι μόνο ως ευφραντικό. Ίσως μάλιστα να είναι κυρίως για τους δεύτερους.

Η κα Κουράκου με ευχάριστη γραφή ξετυλίγει το κουβάρι της επαγγελματικής της πορείας περιγράφοντας τα καλά αυτής της μακρόχρονης ιστορίας, τους υφάλους που συνάντησε κατά τη διάρκεια της αλλά και τη δεξιοσύνη του αφιερωμένου στο όραμα ατόμου που του δίνει τη δύναμη να τους προσπεράσει χωρίς να ναυαγήσει. Πάνω απ’ όλα όμως, και αυτό κάνει την ανάγνωση του βιβλίου απαραίτητη ακόμα και γι΄αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κρασί, αναδεικνύει το δύσκολο δρόμο όσων επιλέγουν τον αχάριστο συχνά ρόλο της προσφοράς με στόχο το καλό του κοινωνικού συνόλου. Σε μια χώρα που συχνά «τρώει τα παιδιά της» η κα. Κουράκου αντιστάθηκε και κέρδισε. Μαζί της κέρδισε και το ελληνικό κρασί. Της αξίζει κάθε τιμή.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.