Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι κατάλληλη και για ξηρά κρασιά, όπως το επιτυχημένο Μοσχάτο Άσπρο που μας προτείνει ο Συνεταιρισμός της Σάμου. Τα σταφύλια προέρχονται από ημιορεινούς αμπελώνες, με μικρές στρεμματικές αποδόσεις. Σε συνδυασμό με την προσεκτική καλλιέργεια και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό κρασί με νεύρο και φρεσκάδα. Στη μύτη κυριαρχεί το άγουρο ροδάκινο / βερίκοκο, μαζί με νότες πεπονιού. Στο στόμα, το φρουτώδες στοιχείο επίσης κυριαρχεί. Συνοδεύει ιδανικά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και λευκά κρέατα με ανάλογες σάλτσες.
Ημ/νια δημοσίευσης: 11/05/20