Υλικά
Υλικά για 40 περίπου κροκέτες
300 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα για μια νύχτα (κρατάμε το νερό τους)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ή λιωμένο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαραθόσπορο σπασμένο στο γουδί
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
7 κ.σ. ούζο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο ή μείγμα από σπορέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αλέθουμε καλά στο μούλτι (σε μικρές δόσεις αλέθονται καλύτερα).
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε και σταδιακά προσθέτουμε λίγο λίγο από το νερό όπου τα έχουμε μουλιάσει (περίπου 350 γρ.), μέχρι να πάρουμε έναν πολύ παχύρρευστο χυλό.
Βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το λάδι πολύ καλά και ρίχνουμε στο τηγάνι κουταλιές κουταλιές από το μείγμα.
Φροντίζουμε να τηγανίζουμε αραιές τις κροκέτες και σε δόσεις, για να γίνουν πιο τραγανές.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.
Tip
Οι βίγκαν γνωρίζουν καλά ότι τα όσπρια είναι η καλύτερη εναλλακτική του κρέατος.