Υλικά
• 500 γρ. φασόλια
• 1 μεγάλο ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
• 7 - 8 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 7 - 8 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
• 1 - 2 καυτερές πιπερίτσες ολόκληρες
• 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
• 5 - 6 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο το άσπρο)
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Μουσκεύω τα φασόλια για 12 ώρες περίπου σε χλιαρό νερό και μετά τα σουρώνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει.
Μόλις βράσει το νερό, βάζω στην κατσαρόλα τα φασόλια και τα αφήνω να βράσουν (όχι τελείως).
Μετά τα σουρώνω, βάζω άλλο νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει βάζω ξανά τα φασόλια, το λάδι, όλα τα χορταρικά, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό ντομάτας και λίγη ζάχαρη.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τη φασολάδα να βράσει και να χυλώσει.
Tip
Η φασολάδα είναι ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε. Τρώγεται με φέτα ή ρέγγα ή ελιές.