Follow us

Γαρίδες μαριναρισμένες σε bitter, μαϊντανός και λευκό ραπάνι (Carlo Cracco)

Γαρίδες μαριναρισμένες σε bitter, μαϊντανός και λευκό ραπάνι (Carlo Cracco)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 κόκκινες γαρίδες

500 γρ. Campari

20 γρ. σάλτσα αντσούγιας (ή fish sauce)

Ραπάνι

Μαϊντανός

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και ξεχωρίζουμε τα κεφάλια.

Ανακατεύουμε το Campari με τη σάλτσα αντσούγιας και σκεπάζουμε με το μείγμα τις γαρίδες μέσα σε μια κατσαρόλα.

Τις μαρινάρουμε για 5 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε καλά.

Τηγανίζουμε για ελάχιστο χρόνο το μαϊντανό ώστε να γίνει διάφανος.

Σερβίρουμε τις γαρίδες, στολίζοντάς τες με λίγο μαϊντανό και τριμμένο ραπάνι.

Μια οπτικά εντυπωσιακή σπεσιαλιτέ με μαριναρισμένες σε κόκκινο bitter, τροφαντές και μαστιχωτές γαρίδες, η οποία ισορροπεί μαγικά τη θαλασσινή γλύκα με τη σοφιστικέ πικράδα.

Πάνω τους το The Macallan Mist γράφει τη γεύση του θεϊκά, ενώ ο μαϊντανός και το ραπάνι δροσίζουν πολύ ταιριαστά με τη φρεσκάδα τους το πιάτο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.