Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
12 κόκκινες γαρίδες
500 γρ. Campari
20 γρ. σάλτσα αντσούγιας (ή fish sauce)
Ραπάνι
Μαϊντανός
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και ξεχωρίζουμε τα κεφάλια.
Ανακατεύουμε το Campari με τη σάλτσα αντσούγιας και σκεπάζουμε με το μείγμα τις γαρίδες μέσα σε μια κατσαρόλα.
Τις μαρινάρουμε για 5 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε καλά.
Τηγανίζουμε για ελάχιστο χρόνο το μαϊντανό ώστε να γίνει διάφανος.
Σερβίρουμε τις γαρίδες, στολίζοντάς τες με λίγο μαϊντανό και τριμμένο ραπάνι.
Μια οπτικά εντυπωσιακή σπεσιαλιτέ με μαριναρισμένες σε κόκκινο bitter, τροφαντές και μαστιχωτές γαρίδες, η οποία ισορροπεί μαγικά τη θαλασσινή γλύκα με τη σοφιστικέ πικράδα.
Πάνω τους το The Macallan Mist γράφει τη γεύση του θεϊκά, ενώ ο μαϊντανός και το ραπάνι δροσίζουν πολύ ταιριαστά με τη φρεσκάδα τους το πιάτο.