Υλικά
Υλικά
1 χταπόδι (1 κιλό)
8 κ.σ. λάδι
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 γρ. καυτερή ουγγαρέζικη πάπρικα
200 γρ. πράσινες πιπεριές (σε λωρίδες)
100 γρ. ντομάτες (σε κύβους)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό και το σιγομαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην κολλήσει.
Όταν η σάρκα του γίνει τρυφερή και ροζ το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πάπρικα και την ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Προσθέτουμε κατόπιν τις πιπεριές, τις ντομάτες και το χταπόδι μαζί με τα υγρά του και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.