Follow us

Χταπόδι με ουγγαρέζικη πάπρικα

Το εθνικό μας απόσταγμα συντονίζεται με το "ολυμπιακό πνεύμα", φλερτάροντας με μεζέδες απ όλον τον κόσμο. Κάρι, σούσι, τάκος, φαλάφελ, γκούλας κοντράρουν το ούζο και το ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Χταπόδι με ουγγαρέζικη πάπρικα

Υλικά

Υλικά

1 χταπόδι (1 κιλό)

8 κ.σ. λάδι

200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

20 γρ. καυτερή ουγγαρέζικη πάπρικα

200 γρ. πράσινες πιπεριές (σε λωρίδες)

100 γρ. ντομάτες (σε κύβους)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό και το σιγομαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην κολλήσει.

Όταν η σάρκα του γίνει τρυφερή και ροζ το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πάπρικα και την ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Προσθέτουμε κατόπιν τις πιπεριές, τις ντομάτες και το χταπόδι μαζί με τα υγρά του και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.