Υλικά
Υλικό (για 4 άτομα)
1 κρεμμύδι κομμένο
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
8 μπάμιες κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
1/2 κ.γλ. turmeric σε σκόνη
3-4 κόκκινες ξερές πιπεριές
3 μεγάλες πράσινες καυτερές πιπεριές
250 γρ. φρέσκια ή καταψυγμένη καρύδα, τριμμένη
1/2 κ.γλ. σπόροι κύμινου
200 ml στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι
Φινάλε
2 κ.σ. κοκκοφοινικέλαιο
1/2 κ.γλ. σπόροι σιναπιού
Παρασκευή
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το turmeric, τις κόκκινες πιπεριές και λίγο αλάτι.
Κατόπιν ρίχνουμε νερό (να καλύψει μόλις τα λαχανικά).
Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μισοψηθούν.
Τρίβουμε μαζί πράσινες καυτερές πιπεριές, καρύδα και κύμινο σε ένα blender.
Όταν το κύμινο γίνει σκόνη, προσθέτουμε το γιαούρτι και δίνουμε στο blender λίγες στροφές.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στα λαχανικά και τα οδηγούμε και πάλι, σιγά σιγά, σε βρασμό.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να διατηρήσουν μια ιδέα τραγανή υφή.
Φινάλε
Ζεσταίνουμε το κοκκοφοινικέλαιο μέχρι να καπνίσει, και προσθέτουμε το σινάπι Όταν οι σπόροι του σιναπιού σταματήσουν να τριζοβολούν, ρίχνουμε το λάδι στα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε το αλάτι.