X

Μανιταρόσουπα με τρούφες και φουαγκρά

«Βαθιά» ερωτικές οι σούπες, επανέρχονται δυναμικά στις κουζίνες όλου του κόσμου. Έξι αθηναϊκά και δύο διάσημα ξένα εστιατόρια μας βάζουν στο χέρι το κουτάλι...

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

50 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα

100 mI κρέμα γάλακτος

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

100 mI κρασί Porto

5 γρ. τρούφες, κομμένες σε λεπτές φέτες (ή, εναλλακτικά, λίγο λάδι αρωματισμένο με τρούφα)

250 mI νερό

50 γρ. φουαγκρά, κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο από το βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και το νερό.

Όταν το μίγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ και το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να κάψει Ανακατεύουμε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το πορτό και το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε καυτή τη σούπα στα πιάτα και τη γαρνίρουμε με τους κύβους του φουαγκρά και τα φετάκια τρούφας.

(Τη σούπα υπογράφει ο σεφ Ζακ Σιμπουά).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές