Υλικά
Υλικά
Pesto λιαστής ντομάτας με καρύδι, παρμεζάνα και ρίγανη
150 γρ. λιαστή ντομάτα
50 γρ. καρυδόψιχα
1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη
Χταπόδι στη σχάρα, σβησμένο με σαμπούκα (για 4 άτομα)
600-800 γρ. χταπόδι
1 ποτήρι του κρασιού σαμπούκα λευκή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε τα κεφάλια κλπ., κρατάμε τα πλοκάμια, τα τεμαχίζουμε, αλείφουμε με λάδι και τα αλατοπιπερίζουμε.
Ψήνουμε στη σχάρα.
Μόλις ψηθεί το χταπόδι, το βάζουμε σε ένα ζεστό σκεύος και το περιχύνουμε με τη σαμπούκα.
Σερβίρουμε με το pesto της ντομάτας.
Pesto
Aνακατεύουμε καλά όλα υλικά στο μπλέντερ.
Η πιο cult ιταλική σάλτσα γίνεται αντικείμενο μεταμοντέρνων ανανεώσεων στα μοδάτα ρεστοράν του κόσμου.
Αντί για βασιλικό, τσουκνίδα αντί για παρμεζάνα, ανθότυρο αντί για κουκουνάρι φυστίκι! Το pesto μεταμφιέζεται, φοράει χίλιες δυό ερεθιστικές μάσκες και μας ξετρελαίνει.