Follow us

Πεσκανδρίτσα Τίκα- Machli kay tikkay

Η Ινδία κατακτά τους αθηναϊκούς ουρανίσκους και οι γεύσεις της αναδεικνύονται σε trendy food της χρονιάς. Ο καλύτερος Ινδός σεφ του Λονδίνου, Cyrus Todiwala, μυεί το ΕΥ στη Νέα Υψηλή Κουζίνα των μαχαραγιάδων.

Πεσκανδρίτσα Τίκα- Machli kay tikkay

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας, κομμένο σε κύβους 4 εκ.

8 σκελίδες σκόρδου

5 εκ. τζίντζερ

3/4 κ.γλ. σπόροι κύμινου

3/4 κ.γλ. ξερό κόλιανδρο (κόκκοι)

3/4 κ.γλ. σκόνη τσίλι

1/2 κ.γλ. turmeric σκόνη

1/2 κ.γλ. σκόνη garam masala*

2 κ.γλ. χυμός λάιμ ή λεμονιού

50 ml καυτερό λάδι μουστάρδας (αν δεν βρείτε, βάλτε λάδι και ενισχύστε τη δόση του τσίλι)

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Λιωμένο βούτυρο, αλάτι και άσπρο πιπέρι

*Garam masala

1 χοντροκομμένο μοσχοκάρυδο

10-12 σπόροι πράσινου κακουλέ

2-3 σπόροι μαύρου κακουλέ

10-12 γαρίφαλα

2 κομμάτια κανέλα (5 εκ. το καθένα)

2 κ.σ. σπόροι κύμινο

3-4 κομμάτια mace (το «πέπλο» που περιτυλίγει το μοσχοκάρυδο)

2-3 κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου

6-8 κόκκοι πιπεριού

4-5 φύλλα δάφνης, σπασμένα

Παρασκευή

Garam masala
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε βαρύ τηγάνι και τα σιγο-καβουρδίζουμε μέχρι να γίνουν ξερά και τραγανά (προσοχή να μην καούν).

Τα τρίβουμε σε σκόνη και τα φυλάμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

Ψάρι
Αλατοπιπερώνουμε την πεσκανδρίτσα και τη βάζουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ σκόρδο, τζίντζερ, μπαχαρικά, λάιμ.

λάδι και μισό από το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα και τα μπαχαρικά να τριφτούν καλά.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και τα αναμιγνύουμε.

Αν θέλουμε πιο καυτερή γεύση, προσθέτουμε τσίλι.

Ανακατεύουμε καλά μέσα στο μπολ την πεσκανδρίτσα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα για μια νύχτα).

Περνάμε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας σε σουβλάκια, τα αλείφουμε καλά με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (230°C).

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.