Υλικά
Υλικά
Μοσχαρίσιο κρέας
Ντομάτες
Πολύ σκόρδο
1 ματσάκι σέλινο
2-3 καρότα
Χοντρά μακαρόνια
Πολύ τυρί τριμμένο
Λάδι
Βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε το κρέας και με ένα κοφτερό μαχαιράκι ανοίγουμε τρύπες και μπήγουμε το σκόρδο, υπολογίζοντας μια σκελίδα για κάθε μερίδα.
Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρέας στο λάδι Κατόπιν, προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, λiγo νερό, αλάτι, πιπέρι και τελευταίες ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού αφαιρέσουμε το σέλινο και τα καρότα.
Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε μια μεγάλη πιατέλα ρίχνουμε μπόλικο τυρί και από πάνω μια στρώση μακαρόνια, μετά ρίχνουμε τυρί και σάλτσα, μετά πάλι μακαρόνια, τυρί, σάλτσα συνολικά κάνουμε τρεις τέτοιες στρώσεις.
Καίμε βούτυρο γάλακτος και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια.
Τα σερβίρουμε ζεστά με το κοκκινιστό κρέας.
Κώστας Ταχτσής: Κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια