Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. φιλέτο σφυρίδας
50 γρ, άνηθο
40 γρ. μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Κόκκοι κόκκινου πιπεριού
Λάδι και λεμόνι, χτυπημένα σε αναλογία 3:1
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το φιλέτο σφυρίδας από τα κόκαλα και το βάζουμε σε σχήμα ρολού στην κατάψυξη, για μια νύχτα.
Το κόβουμε, παγωμένο, σε πολύ λεπτές φέτες, το αλατίζουμε και προσθέτουμε λαδολέμονο και κόκκινο πιπέρι.
Στρώνουμε σε κάθε πιάτο άνηθο, μαϊντανό και αλατοπίπερο και κατόπιν λίγο λαδολέμονο.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού, τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με τους κόκκους του κόκκινου πιπεριού.
Καρπάτσιο Σφυρίδας: Εστιατόριο «Il Salumaio Di Montenapoleone», σεφ Μπραντίνο Ορλάντο.