Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
8 στήθη πουλάδας από την Bresse (πρόταση ΕΥ: εναλλακτικά, φραγκόκοτα)
400 γρ. ζωμός πουλερικών
500 γρ. φρέσκο φουαγκρά, κομμένο σε φέτες 1-1,5 εκ.
500 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
300 γρ. βούτυρο
8 κλωνάρια σέλερι
8 πατάτες
Παρασκευή
Ψήνουμε τα φιλέτα αλειμμένα με βούτυρο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πέτσα τους.
Βράζουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια του σέλερι μέσα στο ζωμό των πουλερικών.
Τοποθετούμε το φουαγκρά πάνω από τα λαχανικά και το ποσάρουμε στον ατμό τους για 4-5 λεπτά.
Όταν τα λαχανικά και το φουαγκρά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και αφήνουμε το ζωμό να πήξει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε στο κέντρο των πιάτων τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα της πουλάδας και το φουαγκρά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα Albufera.