X

Μπαρμπουvοφάσοuλα με κόκκινη κολοκύθα

Γεύσεις-ευλόγησον για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Νηστεία που στυλώνει την ψυχή και Ανάσταση με ψάρι! Φάγετε, πίετε και αγαλλιάστε...

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. μπαρμπουνοφάσουλα

200 γρ. κολοκύθα κόκκινη

1 δαφνόφυλλο

1 πιπεριά καυτερή

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, ελαιόλαδο

Αλάτι, Ρίγανη

Παρασκευή

Βάζουμε στο νερό για 3 ώρες τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε, χωρίς όμως να λιώσουν.

Σε ελαιόλαδο γιαχνίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτοντας τη δάφνη και την τριμμένη ντομάτα.

Κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια με το ζωμό τους και τα σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και την κολοκύθα και συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους και ελάχιστο πυκνό ζωμό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές