X

Γλυκοπατάτες ψητές

Τα ωμά θαλασσινά κάνουν βουτιά σε ένα βιμπράτο λουτρό λεμονιού και αναδύονται ως ceviche, η νέα latino ανερχόμενη τάση, που ετοιμάζεται να κατακτήσει τον πλανήτη. Ο διάσημος σεφ Douglas Rodriguez, βασιλιάς του Nuevo Latino food και συνεργάτης του εστιατορίου Cubanita, εξηγεί στο ΕΥ τα πώς και τα γιατί και δίνει τις συνταγές που θα απογειώσουν το πάρτι μας.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό γλυκοπατάτες

Αλάτι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Τυλίγουμε κάθε πατάτα σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1 ώρα (το πιρούνι να βυθίζεται μέσα τους χωρίς αντίσταση).

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τις ξετυλίγουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες 2,5 εκ., πασπαλίζουμε με αλάτι και τις σερβίρουμε με κάθε ceviche.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές