Υλικά
Υλικά
1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury
1 πρέζα σαφράν
100 γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
100 γρ. χοντροκομμένο χταπόδι
100 γρ. χοντροκομμένο στήθος κοτόπουλου
50 ml λευκό κρασί
200 γρ. τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 ml βελουτέ κοτόπουλου με σαφράν
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Απλώνουμε τη βελουτέ κοτόπουλου (βλ.
«βελουτέ») με το σαφράν και το τσένταρ στην πίτσα.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα καλαμάρια και το χταπόδι με σκόρδο και σβήνουμε με κρασί για λίγα λεπτά.
Τοποθετούμε το μίγμα πάνω στη βελουτέ και ψήνουμε στο φούρνο.
Γαρνίρουμε με πιπεριές σχάρας και φύλλα δυόσμου.
Πιο συμβολική από αυτή τη μετατροπή της θεσμικής σπανιόλικης σπεσιαλιτέ σε πίτσα, δεν γίνεται!