Follow us

Τηγανητά μπαρμπούνια με σάλτσα αντσούγιας

Ένας λαίμαργος toreador, ερωτευμένος με τη ζωή, τους αχινούς και τις καταλάνικες νοστιμιές, μας προσκαλεί, με σαφράνι στο πινέλο του, σε ένα art γεύμα με έξι αγαπημένες του σπεσιαλιτέ.

Τηγανητά μπαρμπούνια με σάλτσα αντσούγιας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπαρμπούνια, 200 γρ. το καθένα

2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

10 cl λευκό, ξηρό κρασί

2 μικρά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια στιφάδου (κοκάρια)

100 γρ. βούτυρο

60 γρ. παστές αντσούγιες

25 γρ. κάπαρη

60 γρ. μαύρες ελιές

1/2 λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα της αντσούγιας και τα βάζουμε μέσα σε νερό, για να αφαλατιστούν, για 2 ώρες.

Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα των μπαρμπουνιών και σοτά¬ρουμε τα κεφάλια και τα κόκαλά τους μαζί με τα κρεμμυδάκια, σε 20 γρ.

βούτυρο, για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε καλά και διατηρούμε το ζωμό σε μπεν-μαρί.

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ρίχνουμε μέσα σε μίξερ.

Προσθέτουμε την κάπαρη, τα φιλέτα της αντσούγιας, στραγγισμένα, και το χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα την προσθέτουμε στο ζωμό και τα χτυπάμε με σύρμα μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, έξω από τη φωτιά.

Τα φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα των μπαρμπουνιών, από τη μεριά του δέρματος, για 40 δευτερόλεπτα.

Τα αναποδογυρίζουμε γρήγορα και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε αμέσως δύο φιλέτα σε κάθε πιάτο, περιτριγυρισμένα με τη σάλτσα αντσούγιας.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.