Follow us

Στήθος πάπιας με δαμάσκηνα και εσπρέσο

Κόμπακτ άρωμα, έντονη γεύση, δύναμη και στυλ. Ο italiano furioso κάνει την πιο καυτή καφε-μόδα στην Ελλάδα. Οδηγίες απόλαυσης, κουλτούρα και κουζίνα με εσπρέσο.

Στήθος πάπιας με δαμάσκηνα και εσπρέσο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 στήθη πάπιας. χωρίς κόκαλα και πέτσα

2 κουταλάκια θυμάρι (ξερό)

1 φλιτζ. κρασί Πορτό

1/2 φλιτζ. εσπρέσο

1/2 φλιτζ. χυμός από δαμάσκηνα

12 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετούμε τα στήθη της πάπιας επάνω στα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε σε σιγανή φωτιά, από όλες τις πλευρές.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος, για 20 περίπου λεπτά.

Ξαναβάζουμε τα στήθη της πάπιας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε το κάθε στήθος σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ζεστά πιάτα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση: Οι συνταγές προέρχονται από το βιβλίο «Espresso», των Κarl Petze και Sara Slavin, Εκδόσεις Chronicle Book - San Francisco, που εισάγει και διαθέτει η εταιρεία Coffea.

Η πλούσια γεύση της πάπιας «δένει» γοητευτικά με την πολύπλοκη σάλτσα -εσπρέσο, Πορτό, αρωματικών- μέσα στην οποία σιγοβράζουν τα δαμάσκηνα.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.