Υλικά
Υλικά
250 γρ. ελιές
1 κιλό κιμάς από χοιρινό κρέας
10 αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ελαφρά κοπανισμένα
2 κουταλιές ξηρό σέρι
2 κουταλιές soy sauce (σάλτσα σόγιας)
1/2 κουταλάκι σκόνη τζιντζερ
1 κουταλιά κορν-φλάουερ
1 αυγό
1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Οι λιαστές, κινέζικες ελιές lam see μοιάζουν με τις δικές μας θρούμπες ή θασίτικες.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τις ελιές για μια τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να ξαλμυρίσουν.
Ετοιμάζουμε μια καλά δουλεμένη ζύμη με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε την κρεατοζύμη με τις ελιές και βάζουμε το μίγμα να ψηθεί στο φούρνο, σκεπασμένο για 45 λεπτά, έως ότου γίνει.
Καλύτερα είναι να γίνει το ψήσιμο σε κατσαρόλα ατμού.
Εντυπωσιακό γευστικό ταίριασμα της πικράδας της θρούμπας με την ιδιότυπη αλμύρα της soy sauce (Από το βιβλίο του Jeff Smitzh «The frugal Gourmet», W.
Morrow and Co., lnc., New York, 1989).