Follow us

Τσιπούρες με βουνίσια χόρτα

Διατρέχει την Ελλάδα και ψάχνει τη βαθύτερη ουσία της ελληνικής κουζίνας. Αναζητά λεπτές ισορροπίες που παράγουν γευστικές συγκινήσεις. Μαγειρεύει με δημιουργική, οικολογική συνείδηση. Φτιάχνει ονειρεμένα ψωμιά και προτείνει ένα ευρηματικό, παραδοσιακό μενού, για χάρη σας μόνο.

Τσιπούρες με βουνίσια χόρτα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 τσιπούρες μέτριες

2-3 κρεμμυδάκια του στιφάδου

1 καρότο

1/2 κιλό χόρτα του βουνού, ζεματισμένα

80-90 ml ελαιόλαδο καλό

Μαύρο πιπέρι

Αλάτι θαλασσινό

3 αυγά

Χυμός από 3-4 λεμόνια

Παρασκευή

Βάζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα να βράσουν τα κρεμμυδάκια και το καρότο, μαζί με λίγο αλατοπίπερο και 2 κ.σ ελαιόλαδο δεν βάζουμε πολύ νερό, γιατί μετά θα μείνει.

Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε σουρωτήρι τις αλατίζουμε κανονικά και τις αφήνουμε λίγο για να τις «πιάσει» το αλάτι.

Όταν τα κρεμμυδάκια είναι σχεδόν βρασμένα, βάζουμε στην κατσαρόλα με προσοχή τα ψάρια και όταν αυτά μισοβράσουν, προσθέτουμε τα ζεματισμένα χόρτα και τα αφήνουμε να τελειώσουν το βράσιμο όλα μαζί.

Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε από το ζουμί που ζεματίσαμε τα χόρτα.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπεράκι και αυγοκόβουμε τα ψάρια όπως συνήθως.
Τα σερβίρουμε πολύ ζεστά.


Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.