X

Γιαουρτόσουπα με μαϊντανό

Διατρέχει την Ελλάδα και ψάχνει τη βαθύτερη ουσία της ελληνικής κουζίνας. Αναζητά λεπτές ισορροπίες που παράγουν γευστικές συγκινήσεις. Μαγειρεύει με δημιουργική, οικολογική συνείδηση. Φτιάχνει ονειρεμένα ψωμιά και προτείνει ένα ευρηματικό, παραδοσιακό μενού, για χάρη σας μόνο.

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 λίτρα ζωμός*

750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1 1/2 κ. γ. κορν φλάουερ ή νισεστέ

Αλατοπίπερο

2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Παρασκευή

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό να πάρει βράση.

Σε χωριστό σκεύος αδειάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε το σκόρδο, το κορν φλάουερ και το ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε το μίγμα με το σύρμα.

Ρίχνουμε λίγο από το ζωμό που βράζει μέσα στο μίγμα γιαουρτιού και το ανακατεύουμε να αραιώσει λίγο.

Αδειάζουμε διά μιας το γιαούρτι στην κατσαρόλα με το ζωμό και ανακατεύουμε με το σύρμα για να γίνει ομοιογενές.

Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Αν χρειάζεται, βάζουμε λίγο ακόμα.

Το μαϊντανό τον προσθέτουμε στα πιάτα.

Προσοχή
Το σκόρδο και το άμυλο είναι μετρημένα, ώστε να δίνουν μέτριο αποτέλεσμα.

Ανάλογα με το γούστο μας, μπορούμε να τα αυξήσουμε ή να τα μειώσουμε.

*Για να κάνουμε ωραίο ζωμό, βράζουμε επί 2 ώρες σε μπόλικο νερό ένα μοσχαρίσιο κότσι, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 κλωνάρι σέλερι, 3 γαρίφαλα και λίγο θαλασσινό αλάτι.

Μετά το βράσιμο, σουρώνουμε το ζωμό σε ψιλό σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές