X

Καρπάτσιο βακαλάου με σαλάτα φρέσκιας αγκινάρας και σάλτσα ελιάς

Η αρχοντιά του πανέμορφου θερέτρου της Bοrdighera χρωματίζει με νοστιμιά και nobile νοσταλγία το επίσημο μενού των Χρυσών Σκούφων. Αγαπημένα πιάτα πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών δια χειρός Romolo Giordano σε μια γιορτινή ιταλική κουζίνα περιωπής.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

300 γρ. παστός βακαλάος

4 αγκινάρες

Λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Σάλτσα ελιάς

600 γρ. ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσια

1 σκ. σκόρδο

3 παστές αντζούγιες

Μια χούφτα κάππαρη

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ξαλμυρίζουμε το βακαλάο και κατόπιν τον πλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε.

Τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις διατηρούμε σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν.

Σ ένα μίξερ αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε τις αγκινάρες σε πολύ λεπτές φέτες και ρίχνουμε πάνω τους ελαιόλαδο.

Βάζουμε τις φέτες του βακαλάου στο πιάτο, προσθέτουμε πάνω τους αγκινάρες και ραντίζουμε με σάλτσα ελιάς.


Καρπάτσο βακαλάου με σαλάτα φρέσκιας αγκινάρας και σάλτσα ελιάς: Καρπάτσιο εξαιρετικού βακαλάου, σερβιρισμένο κατά το ιταλικό συνήθειο –το οποίο πριμοδοτεί τις φυσικές γήινες γεύσεις από μια σαλάτα ωμής αγκινάρας της τοπικής κόκκινης, αγκαθωτής ποικιλίας της Riviera– και πάνω τους, μια σάλτσα από ελιές, σκόρδο, κάππαρη και αντσούγιες, για να αφεθούμε ακόμη πιο πολύ στα γευστικά κάλλη της Μεσογείου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές