Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 αβγό
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
3 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
3/4 φλιτζ. αλεύρι
1/2 κ.γ. Baking soda
1/2 φλιτζ. + 2 κ.σ. ζάχαρη
2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
Λίγα σταφύλια
1 κ.σ. κάρδαμο (σκόνη)
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1 ξυλάκι βανίλια
Λίγο αλάτι
Παγωτό βανίλια
Παρασκευή
Ανακατεύουμε μαζί, αβγό, γάλα βούτυρο, σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, baking soda, 1/2 φλιτζ.
ζάχαρη και το αλεύρι, και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ενσωματώνουμε στο μίγμα το καρότο και το κάρδαμο.
Ψήνουμε τις καροτοτηγανίτες για δύο λεπτά από την κάθε μεριά, σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σος
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί 2 κ.σ ζάχαρη και τη βανίλια και βράζουμε μέχρι να σιροπιαστεί ελαφρά.
Σερβίρουμε τις καροτοτηγανίτες με τα σταφύλια και το παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Συνταγή βασισμένη σε ιδέα του Τσάρλι Τρότερ