
Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
1 αβγό mollet
1 αγκινάρα
2 κ.σ, αλεσμένα μανιτάρια
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Κόβουμε και καθαρίζουμε την αγκινάρα, κάνοντάς την σαν «κουπάκι», με επίπεδο πάτο εξωτερικά.
Τη βράζουμε επί 20 λεπτά περίπου, ώσπου να γίνει τρυφερή, και τη στεγνώνουμε.
Σοτάρουμε αλεσμένα μανιτάρια με λίγο φρέσκο βούτυρο, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
Γεμίζουμε την αγκινάρα με τον πουρέ των μανιταριών και βάζουμε από πάνω ένα αβγό mollet.
Τοποθετούμε την αγκινάρα στο πιάτο σερβιρίσματος, την περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τη γαρνίρουμε με το προσούτο.
Σάλτσα ντομάτας:
Σοτάρουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά 1/2 ψιλοκομμένου κρεμμυδιού σε 1 κ.γ.
λάδι, ώσπου να μαλακώσει χωρίς να ροδίσει Προσθέτουμε 375 γρ.
πολύ ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες, 1/2 σκελίδας σκόρδου, 1/2 κ.γ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 κ.γ.
ανάμικτο βασιλικό, μαντζουράνα και θυμάρι, 1 κ.γ.
ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει, ώσπου οι ντομάτες να μεταβληθούν σε μια πηχτή μάζα.
Περνάμε το μίγμα από σήτα και -αν χρειάζεται- το ξαναβράζουμε στη φωτιά για να πήξει κι άλλο.