X

Μαστέλο: Αρνάκι σε πήλινη γάστρα, από τη Σίφνο

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1/2 αρνάκι σπάλα και μπούτι (περίπου 3,5-4 κιλά) κομμένο σε μερίδες

500 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα

Αλάτι, πιπέρι

Τι θα χρειαστώ

1 πήλινη γάστρα (μαστέλο)

Κληματόβεργες

Εκτέλεση

Βάζουμε το αρνάκι σ ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, το περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες.

Στρώνουμε μια πήλινη γάστρα με κληματόβεργες, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω στις κληματόβεργες.

Προσθέτουμε το κρασί και τον άνηθο.

Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες, καλά αλατοπιπερωμένες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα, την κλείνουμε με το καπάκι της και αφήνουμε το αρνάκι να ψηθεί για 3 περίπου ώρες, στους 210°C.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές