
Υλικά
Υλικά
300 γρ. αχλάδια
200 γρ. κυδώνια
150 γρ. κεράσια
200 γρ. βερίκοκα
250 γρ. σύκα
200 γρ. ροδάκινα
3 κουταλιές σούπας σκόνη από σπόρους μουστάρδας
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. ξίδι από άσπρο κρασί
Παρασκευή
Πλένετε τα φρούτα, κρατάτε τα κεράσια ολόκληρα (χωρίς το κουκούτσι) και τα υπόλοιπα τα κόβετε στα δύο (σύκα, βερίκοκα) ή στα τέσσερα (αχλάδια, κυδώνια, ροδάκινα).
Σε μια κατσαρόλα βράζετε περίπου 250 ml νερό με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει, προσθέστε τα κυδώνια και βράστε τα για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίξτε τα ροδάκινα, βερίκοκα, αχλάδια κεράσια και σύκα, αφήνοντας να μεσολαβήσουν 5 λεπτά από το ένα στο άλλο.
Βράστε τα όλα μαζί για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ζεστάνετε το ξίδι και διαλύστε σε αυτό τη σκόνη μουστάρδας.
Στραγγίστε τα φρούτα και βάλτε τα σε αποστειρωμένες γυάλες.
Ανακατέψτε το σιρόπι με το μίγμα ξιδιού/μουστάρδας και περιχύστε τα.
Σφραγίστε και αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος.
Μετά από υπομονή δύο-τριών εβδομάδων, δοκιμάστε τη μουστάρδα σας με σκέτο ψητό ή βραστό κρέας!