Υλικά
Υλικά
400 γρ. κιμάς αρνίσιος
4 μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες κάθετα σε πολύ λεπτά κομμάτια
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια
Παρασκευή
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες ίσου πάχους.
Το μυστικό: Πρέπει να είναι αρκετά λεπτές ώστε να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος με το κρέας, και να προλάβουν να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
Πλάθουμε το κρέας σε βόλους μεγέθους βερίκοκου.
Σε ένα μεταλλικό στέλεχος για σουβλάκι περνάμε εναλλακτικά ένα κομμάτι μελιτζάνας και ένα βόλο κρέατος – όχι όμως περισσότερα από 8 κομμάτια μελιτζάνας και 6 κρέατος.
Ψήνουμε τα κεμπάπ στα κάρβουνα μέχρι να μελώσουν οι μελιτζάνες, χωρίς το κρέας να χάσει τους χυμούς του.
Σε ένα σκεύος, σε λίγο βούτυρο, μαραίνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και την ντομάτα, ίσα ίσα ώστε να μαλακώσουν και να απορροφηθεί το ζουμί της ντομάτας.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά, τοποθετούμε το κατσαρολάκι με το μείγμα της ντομάτας στα κάρβουνα ώστε να σιγοψηθεί και να συμπυκνωθεί ελαφρώς.
Βάζουμε το μείγμα πάνω από τα κεμπάπ και σερβίρουμε με αραβικό ψωμί.
Όλη η μαγεία (και η δυσκολία) του συνδυασμού βρίσκεται στο συντονισμό των υφών: τα κομμάτια του κρέατος χρειάζονται οπωσδήποτε τον ίδιο χρόνο ψησίματος με τη μελιτζάνα, η οποία μαγεύει με το καπνιστό, βελούδινο σεγόντο της.