Follow us

Χταπόδι Καρπάτσιο (Εστιατόριο Βαρούλκο)

Σουπιές, αχινοί, χταπόδια, στρείδια, χτένια και άλλα θαλασσινά αγκαλιάζονται με πάθος στο βυθό. Παρακολουθούμε καρέ-καρέ τις ηδονικές τους περιπτύξεις (όπως τις αφηγείται ο Γάλλος παραμυθάς Jean-Pierre Otte) και προσφέρουμε σπονδή στον έρωτά τους τις καλύτερες θαλασσινές συνταγές οκτώ αθηναϊκών εστιατορίων. Θάλασσα κι αλμυρό νερό να σε χορτάσω δεν μπορώ!

Χταπόδι Καρπάτσιο (Εστιατόριο Βαρούλκο)

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

2 - 2 1/2 κιλά χταπόδι, καλά γouλιασμένο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα με μαχαίρι

1 1/2 του φλιτζ. ελαιόλαδο

10 κορυφές μπρόκολου

1/4 του φλιτζ. ξίδι balsamico

Παρασκευή

Χωρίζουμε τα πλοκάμια και τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη, ίσια σαν ραβδί.

Κρατάμε την κουκούλα μαζί με τα περιεχόμενα (αβγά, μελάνι κλπ.).

Παγώνουμε στην κατάψυξη το χταπόδι.

Σοτάρουμε με κρεμμύδι και 1/2 του φλιτζ.

ελαιόλαδο την κουκούλα και το μελάνι, για μισή ώρα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η κουκούλα και να πάρει καφέ χρώμα.

Την αφαιρούμε και κρατάμε το ζουμί.



Αχνίζουμε τις κορυφές του μπρόκολου, χτυπάμε στο μπλέντερ το ζουμί της κατσαρόλας μαζί με το αχνισμένο μπρόκολο.

Τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας 1 φλιτζ.

λάδι και 1/4 φλιτζ.

βαλσαμικό ξίδι.



Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ζεστό πιάτο.

Κόβουμε το χταπόδι σε πολύ λεπτές φέτες-δαχτυλίδια και τα τοποθετούμε για λίγο σε άλλο ζεστό πιάτο, για να βγάλουν το νερό τους (2 λεπτά).

Κατόπιν, βάζουμε το χταπόδι πάνω στο πιάτο με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.