Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 φραγκόκοτα (1 1/2 κιλό περίπου), κομμένη σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 ματσάκια γλιστρίδα, κομμένη με το χέρι
1 κ.σ. μαραθόσπορο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους
2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ριζότο
1 πακέτο ρύζι αναποφλοίωτο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. του καφέ λευκό κρασί
Ζωμός κοτόπουλου (1 φλιτζ. τσαγιού προς 3 ρύζι)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις μερίδες της φραγκόκοτας, τις αλευρώνουμε ελαφρώς και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.
Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο από το σοτάρισμα (αφού το σουρώσουμε) και προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια σοτάρουμε.
Όταν μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το μαραθόσπορο και νερό, μέχρι να σκεπαστούν, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια ώρα προσθέτουμε τη γλιστρίδα, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να «μελώσει» η σάλτσα (για 30 λεπτά περίπου ακόμα).ΡιζότοΣοτάρουμε σε καυτό βούτυρο το κρεμμύδι και το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε το μαϊντανό.
το γιαούρτι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ρύζι φορμαρισμένο ή με το κουτάλι και στολίζουμε το φαγητό με φουντίτσες γλιστρίδας.
Εξελίσσεται σε κοτόπουλο πολυτελείας, που κατακτά διαρκώς πόντους στnv αθηναϊκή εστίαση.
Η φινέτσα της, τη βοηθάει να κλέβει τους εραστές του κοτόπουλου, αφού όποιος τη δοκιμάσει την ερωτεύεται κεραυνοβόλα.