Υλικά
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 κ.σ. πάπρικα
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα ρίγανη
1/2 κ.σ. βούτυρο
2 φέτες λευκό ψωμί
1 φλιτζ. γάλα
4 σταγόνες ταμπάσκο
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. μικρές γαριδούλες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
1 κ.σ. ρούμι
Παρασκευή
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για 5 λεπτά, Σοτάρουμε στο βούτυρο, κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, και προσθέτουμε το ψωμί, μαζί με ταμπάσκο και αλάτι.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το μίγμα, το περνάμε λίγο στο μπλέντερ, ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε αργά το λάδι και τις γαρίδες.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη ποικιλία κρύων πιάτων και σαλατών.