Υλικά
Υλικά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα σαφράν
1 πρέζα tυrmeric και 1 πρέζα πάπρικα
2 φλιτζ. γαρίδες, καλαμαράκια, γυαλιστερές, κυδώνια και άλλα φρούτα της θάλασσας, καθαρισμένα
1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φλιτζ. ρύζι
4 μύδια με το κέλυφός τους
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
2 φλιτζ. ζωμός ψαριού
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Σοτάρουμε ελάχιστα το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε μπαχάρια και μυρωδικά και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Ύστερα τα θαλασσινά, εκτός των μυδιών, την ντομάτα και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
Προσθέτουμε το ζωμό και, μόλις πάρει βράση, το ρύζι Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά ακόμα.
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το ρύζι, ρίχνουμε αλατοπίπερο (αν χρειάζεται) και πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το φαγητό να «ηρεμήσει» ένα τρίλεπτο.
Σχεδόν όλα τα συστατικά της θεωρούνται αφροδισιακά.