
Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό σολομός
Αλατοπίπερο
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
45 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χουφτίτσα άνηθος
400 γρ. ζυμαρικά "μαλλιά αγγέλου"
1 μεγάλη ντομάτα, όχι πολύ ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
Παρασκευή
Πασπαλίζουμε ολόγυρα το ψάρι με αλατοπίπερο, λίγο λάδι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, και τον άνηθο από πάνω.
Βάζουμε το σολομό στον ατμό (π.χ.
στο ειδικό κινέζικο καλαθάκι από μπαμπού για 10 λεπτά, ή παραπάνω αν χρειαστεί, έτσι ώστε το ψάρι να παραμείνει σχεδόν ωμό στη μέση.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Βγάζουμε το ψάρι, αφαιρούμε τον άνηθο και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το σολομό, την ντομάτα, τον κόλιαντρο, τα τσάιβς, το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, και αλατοπίπερο.
Ένα εύκολο, ελαφρύ και μοντέρνο πιάτο, που βολεύει και αρέσει περισσότερο παρά αναστατώνει άμεσα.