Follow us

Ο σολομός του Ποσειδώνα

Μπαίνει. Την υποδέχεσαι ξυπόλητος. Φοράς ένα πουκάμισο από αιγυπτιακό βαμβάκι και μια βερμούδα. Απ το βάθος έρχεται το κεφάτο trip hop του Jay Jay Johanson, οσμές βασιλικού, ντομάτας και σκόρδου ξεμυτίζουν από την κουζίνα... Το ΕΥ σας προσκαλεί σε ένα αφροδισιακό δείπνο αποπλάνησης γυναίκας από άνδρα.

Ο σολομός του Ποσειδώνα

Υλικά

Υλικά

1/2 κιλό σολομός

Αλατοπίπερο

2 κ.σ. χυμός λεμόνι

45 κ.σ. ελαιόλαδο

1 χουφτίτσα άνηθος

400 γρ. ζυμαρικά "μαλλιά αγγέλου"

1 μεγάλη ντομάτα, όχι πολύ ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος

Παρασκευή

Πασπαλίζουμε ολόγυρα το ψάρι με αλατοπίπερο, λίγο λάδι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, και τον άνηθο από πάνω.

Βάζουμε το σολομό στον ατμό (π.χ.

στο ειδικό κινέζικο καλαθάκι από μπαμπού για 10 λεπτά, ή παραπάνω αν χρειαστεί, έτσι ώστε το ψάρι να παραμείνει σχεδόν ωμό στη μέση.



Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά της σούπας λάδι.

Βγάζουμε το ψάρι, αφαιρούμε τον άνηθο και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το σολομό, την ντομάτα, τον κόλιαντρο, τα τσάιβς, το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, και αλατοπίπερο.

Ένα εύκολο, ελαφρύ και μοντέρνο πιάτο, που βολεύει και αρέσει περισσότερο παρά αναστατώνει άμεσα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.