
Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
1 αβγό «ποσέ»
1 οβάλ μεγάλη πατάτα, ψητή στο φούρνο με τη φλούδα
2 κ.σ. σπανάκι πουρέ
2 κ.σ. λευκή σάλτσα
1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Ξαπλώνουμε την πατάτα κατά μήκος και μεένα μαχαίρι κόβουμε και βγάζουμε ένα οριζόντιο «καπάκι».
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα, χωρίς να χαλάσουμε το εξωτερικό της πατάτας, τη λιώνουμε καλά και την περνάμε από σήτα.
Την ανακατεύουμε με το σπανάκι πουρέ και αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε με το μίγμα την άδεια πατάτα.
Βάζουμε επάνω ένα αβγό «ποσέ» (που έχει βράσει μόνο για 3 λεπτά και που του έχουμε κόψει όλα τα «μουστάκια- γύρω γύρω και του έχουμε δώσει και πάλι σχήμα αβγού) και τοποθετούμε την πατάτα σε ένα πυρίμαχο πιάτο.
Την περιχύνουμε με τη λευκή σάλτσα, την πασπαλίζουμε με το τυρί και τη βάζουμε στο γκριλ να γκρατιναριστεί.
Λευκή σάλτσα
Λιώνουμε 15 γρ.
βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, το ανακατεύουμε με 1 κουτ.
σούπας αλεύρι, ρίχνουμε 300 ml γάλα και χτυπάμε με το σύρμα συνεχώς το μίγμα, ώσπου να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει επί 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στην έτοιμη ζεστή σάλτσα αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και λίγη κρέμα γάλακτος, και την ξαναχτυπάμε, ώστε να γίνει απολύτως λεία.