Υλικά
Υλικά
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό αρνί
Λίγο σαφράν
1 κουταλάκι κανέλα
1 κιλό κυδώνια
Λίγο μέλι
Ζωμό κρέατος
Παρασκευή
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέστε λίγο σαφράν, την κανέλα και αρκετό νερό και μαγειρεύετε μία ώρα.
Αφαιρέστε το αρνί, προσθέστε ένα κιλό κυδώνια κομμένα σε τέταρτα και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά.
Βάλτε το αρνί και τα κυδώνια σε ένα ταζίν (το μαροκινό κωνικό σκεύος) με λίγο μέλι και ζεστό ζωμό κρέατος και αφήστε για 15 λεπτά, να χυλώσει.
Σερβίρεται με κους κους.