
Υλικά
4 σκ. σκόρδοΥλικά
1 κρόκος αυγού
150ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. λεμόνι
Εκτέλεση
Πολτοποιείτε το σκόρδο στο γουδί και ανακατεύετε τον πολτό του με τον κρόκο και το αλάτι.
Προσθέτετε το λάδι σταγόνα σταγόνα, δουλεύοντας το μείγμα καλά.
Ενδιάμεσα, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι ή και νερό, αν σας φανεί πολύ ξινό το μείγμα.
Συνεχίζετε να δουλεύετε τη σάλτσα, μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.
Η εύκολη λύση: Βάζετε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα και μια σκελίδα σκόρδο και δουλεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς το σκόρδο.