
Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1 κιλό φασολάκια
300 ml ζωμός λαχανικών, αρωματισμένος με πράσο και φινόκιο
4 φέτες ζαμπόν μπούτι πολύ καλής ποιότητας
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 μπαλάκια μοτσαρέλα
1 γιαούρτι 2% λιπαρά
2 αυγά ολόκληρα
1/8 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. κύμινο
½ κ.γλ. μπούκοβο
Παρασκευή
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο ζωμό λαχανικών.
Τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψιλοκόβετε από πάνω το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα.
Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και το μπούκοβο.
Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα φασολάκια.
Ψήνετε το γκρατέν σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του, περίπου για 40 λεπτά.
Το σερβίρετε.
Η διαιτητική εκδοχή ενός γκρατέν σε ένα πολύ χορταστικό πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή κυρίως, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να ψηθεί σε αντικολλητικό ταψάκι.