
Υλικά
Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπαλσάμικο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο, καλύψτε και αφήστε να κονφιταριστούν, μέχρι να μειωθούν αρκετά σε όγκο και να μελώσουν (περίπου 1 ώρα).
Προσθέστε τη ζάχαρη, αυξήστε τη θερμοκρασία στο μεσαίο και σοτάρετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ροδίσουν καλά και να μειωθούν τα υγρά.
Αλατίστε, πιπερώστε και προσθέστε το μπαλσάμικο.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε για μερικά λεπτά.
Αφήστε τη μαρμελάδα
να κρυώσει.
Το κρεμμύδι πηγαίνει χάρμα με το βοδινό, αλλά όχι ωμό, επειδή η εγγενής έντασή του θα υπερκαλύψει τις λεπτές χάρες ενός καλοσιτεμένου και ευγενούς rib eye.
Οπότε, σε μορφή μαρμελάδας και ως σεμνό συνοδευτικό, το κρεμμύδι θα υποκύψει γοητευτικά στην υπεροχή του κρέατος.