Υλικά
Υλικά
4 μεγάλες μελιτζάνες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 φλιτζ. σιρόπι
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανοίγουμε μια σχισμή στην κάθε μελιτζάνα και βάζουμε μέσα 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 190°C, για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να καούν λίγο απέξω.
Αφού κρυώσουν οι μελιτζάνες, παίρνουμε τη σάρκα τους και περνάμε όλα τα υλικά μαζί από το μπλέντερ.
Σουρώνουμε και παγώνουμε.
Σέρβις
Με τσιπς μελιτζάνας.
(Κόβουμε πάρα πολύ λεπτές φέτες μελιτζάνας, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μια φριτέζα, στους 160°C, μέχρι να κοκκινίσουν).
Στιλ
Θα έκανε χρυσές δουλειές όποιος έβγαζε στους δρόμους της Βηρυτού τέτοια παγωμένη κρέμα μαζί με τηγανητές μελιτζάνες.
Όλη η Ανατολή και τα γήινα αρώματά της σε μια ice cream μπαμπαγανούζ.